Kérdések és válaszok

A blogban bemutatom az Excel egyes változataiban bevezetett új szolgáltatásokat, az esetleg érdekesnek ítélt megoldásokat vagy azokat a válaszokat, amelyeket az Excel ismeretek megtanulása közben a tanulók tesznek fel.

Egy adott értékhez tartozó minimum vagy maximum kiszámítása

cover-valaszok

A SZUMHA függvény segítségével megoldhatjuk azt, hogy az egyik oszlopban megtalált értékekhez tartozó számokat összegezzük, úgy, hogy az összegzendő számok egy másik oszlopba vannak rögzítve. Valami hasonló megoldást keresek arra, hogy egy adott oszlopban tárolt értékek alapján ki tudjam számolni azoknak a számoknak a maximumát, amelyik a feltételként megadott értékekkel azonos sorban vannak. Ha lenne MAXHA vagy MINHA függvéby akkor az lehetne a megoldás,de ilyet nem találtamaz Excelben.

Minta munkafüzet leöltése

Excel 365-ös megoldás

Azok akik az Excel 365-ös változatát használják egyszerűbb, ha nem az előző videóban bemutatott megoldást választják. Ugyanis a 365-ös változatban ugyan erre alkalmazhatjuk a MINHA és MAXHA függvényeket, ahogy ezt az alábbi videó emutatja.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Oszlopból sorok
Egyedi azonosító ellenőrzése

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2022. május 22. vasárnap