Kérdések és válaszok

A blogban bemutatom az Excel egyes változataiban bevezetett új szolgáltatásokat, az esetleg érdekesnek ítélt megoldásokat vagy azokat a válaszokat, amelyeket az Excel ismeretek megtanulása közben a tanulók tesznek fel.

Függő lista létrehozása

cover-hasznos

Az adatérvényesítés lista beállításával létrehozhatunk egy lenyitható listát, amelyben választhatunk a listába felvett adatok közül. A kérdés azonban az, hogy milyen módszerrel lehet azt megoldani, hogy ha egy listából mondjuk kiválastom egy terméksoport nevét, akkor egy másik érvényesítési listában mindíg az adott kategóriába tartozó termékek jelenjenek meg.

Minta munkafüzet leöltése

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Egyedi azonosító ellenőrzése
Keresés több oszlop alapján

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások 3

Szalai Balázs - 2022. január 05. szerda, 10:52

Kedves Excel Bácsi!

Köszönöm a függő lenyíló listás videót, kiváló és érthető magyarázat volt!

Viszont lenne egy kérdésem: van két excel dokumentumom (munkafüzetek), amelyek össze vannak egymással kapcsolva. A 2. munkafüzetben vannak a segédatatok (cégnév, cím, ügyintéző neve), az elsőben pedig ebből keresek ki értékeket Fkeres segítségével. Kiválóan működik is abban az esetben, ha minden cégnévhez pl. egy ügyintéző tartozik. Az alábbi sorokat hoznám fel példaként:
Elmű Hálózati Kft. 1132 Budapest 13. ker., Váci út 72-74 Bognár Richárd
Elmű Hálózati Kft. 1132 Budapest 13. ker., Váci út 72-74 Simon Zsolt
Elmű Hálózati Kft. 1132 Budapest 13. ker., Váci út 72-74 Ármos Zoltán
Mint látszik, itt csak az ügyintéző nevekben van eltérés, a többi adat ugyanaz.
A keresés ekkor viszont már csak minden esetben "Bognár Richárd" nevet adja be találatnak.
Itt jönne a kérdés, hogy figyeltethető-e valahogyan, ha a "segédadatok"-ban egynél több érték van, és CSAKIS abban az esetben kerüljön az adott cellába lenyíló mezőbe a választható nevek listája? (jelen esetben ez a három név). Ha megoldható ez makrók nélkül, annak nagyon örülnék! Amennyiben tudna ebben nekem segíteni, ötletet adni, az nagyszerű volna.

Válaszát köszönve, tisztelettel és üdvözlettel:
Szalai Balázs

Kedves Excel Bácsi! Köszönöm a függő lenyíló listás videót, kiváló és érthető magyarázat volt! Viszont lenne egy kérdésem: van két excel dokumentumom (munkafüzetek), amelyek össze vannak egymással kapcsolva. A 2. munkafüzetben vannak a segédatatok (cégnév, cím, ügyintéző neve), az elsőben pedig ebből keresek ki értékeket Fkeres segítségével. Kiválóan működik is abban az esetben, ha minden cégnévhez pl. egy ügyintéző tartozik. Az alábbi sorokat hoznám fel példaként: Elmű Hálózati Kft. 1132 Budapest 13. ker., Váci út 72-74 [b]Bognár Richárd[/b] Elmű Hálózati Kft. 1132 Budapest 13. ker., Váci út 72-74 [b]Simon Zsolt[/b] Elmű Hálózati Kft. 1132 Budapest 13. ker., Váci út 72-74 [b]Ármos Zoltán[/b] Mint látszik, itt csak az ügyintéző nevekben van eltérés, a többi adat ugyanaz. A keresés ekkor viszont már csak minden esetben "Bognár Richárd" nevet adja be találatnak. Itt jönne a kérdés, hogy figyeltethető-e valahogyan, ha a "segédadatok"-ban egynél több érték van, és CSAKIS abban az esetben kerüljön az adott cellába lenyíló mezőbe a választható nevek listája? (jelen esetben ez a három név). Ha megoldható ez makrók nélkül, annak nagyon örülnék! Amennyiben tudna ebben nekem segíteni, ötletet adni, az nagyszerű volna. Válaszát köszönve, tisztelettel és üdvözlettel: Szalai Balázs
Excel Bácsi - 2022. január 08. szombat, 04:40

Kedves Balázs!

Elnézést, hogy ilyen sokára válaszoltam, de gondok voltak a weblappal. Nem tudtam bejelentkezni. Sajnos arra nincs lehetőség, hogy csal akkor legyen lenyitható lista, amikor arra szükség van. Azt gondolom még így is használható, mert, akkor csak egyet lehet választani, hát válasszuk azt.

Elnézést de nincs javaslatom a kérdés megoldására
Üdv Excel Bácsi

Kedves Balázs! Elnézést, hogy ilyen sokára válaszoltam, de gondok voltak a weblappal. Nem tudtam bejelentkezni. Sajnos arra nincs lehetőség, hogy csal akkor legyen lenyitható lista, amikor arra szükség van. Azt gondolom még így is használható, mert, akkor csak egyet lehet választani, hát válasszuk azt. Elnézést de nincs javaslatom a kérdés megoldására Üdv Excel Bácsi
Szalai Balázs - 2022. január 10. hétfő, 09:44

Kedves Excel bácsi!

Köszönöm szépen a válaszát!

Üdvözlettel:
Balázs

Kedves Excel bácsi! Köszönöm szépen a válaszát! Üdvözlettel: Balázs
Already Registered? Login Here
Vendég
2022. május 22. vasárnap