Itt megtalálhatóak az Excel használatához szükséges ismeretek. A kezdetektől indulunk, hogy mindenki elkezdhesse az ismerkedést, még azok is, akik korábban nem használták a táblázatkezelő programot. A kiinduló Excel alapfogalmak tananyag Adatkezelés modul leckéi segítenek rendszerezni az ismereteket, még azoknak is, akik korábban már használták ezt a programot. A képletekről szóló tananyagban pedig továbblépünk az egyszerű hivatkozási módok áttekintésén. Részletesen tanulmányozzuk a tartománynevek kezelését is.

Excel alapfogalmak

Excel alapfogalmak

Ez a tananyag az Excel napi használatához szükséges eszközöket mutatja be. Az első két lecke a kezdőknek szól, akik most ismerkednek a programmal. Azonban minden lecke áttekintő videóját érdemes megnézni, mert segíthet tisztázni bizonyos alapfogalmakat. Ahogy haladunk a tananyagban, haladóbb ismeretekre is szert tehetünk. Például megtanulhatjuk, hogyan hozhatunk létre egyéni menüszalagot a gyakran használt utasításokhoz.

14 lecke Kezdő szint
A képletek és hivatkozások kialakítása

A képletek és hivatkozások kialakítása

Az Excel egyik legfontosabb szolgáltatása az, hogy saját képleteket hozhatunk létre. Ezekbe a képletekbe behelyettesítve a feldolgozandó adatokat, a program elvégzi a számításokat. Mindehez azonban ismernünk kell a képletek létrehozási módszerét, és azt, hogy milyen módszerekkel hivatkozhatunk azokra a cellákra amelyekben a behelyettesítendő adatokat találhatók. Ezek az ismeretek az Excel használatának alapvető feltételei. Ebben a tananyagban a képletek létrehozását és a hivatkozási lehehetőségeit ismehetjük meg.

13 lecke Közepes szint
A listák és táblázatok kezelése

A listák és táblázatok kezelése

Az Excelben gyakoran van szükségünk listába szervezett adatok feldolgozására, elemzésére. Első lépésként meg kell tanulnunk a helyes adatszetkezet kialakítását.ugyanis az Excelcsak a megfelelő szerkezetet képes feldolgozni. Ezután lépésről lépésre a rendezés művelettől kezdve a kimutatás alapú adatelemzés részleteit ismerhetjük meg.

12 lecke Közepes szint